Team

Vanessa Joosen

Dit project wordt geleid door Vanessa Joosen, professor Engelse literatuur en jeugdliteratuur.

Emma-Louise Silva

Emma-Louise Silva is postdoctoraal onderzoeker. Zij werkt aan verhaalanalyses met behulp van cognitieve literatuurwetenschap.

Frauke Pauwels

Frauke Pauwels is postdoctoraal onderzoeker. Zij bestudeert leeftijd in adaptaties van de jeugdboeken uit het corpus.

Lindsey Geybels

Lindsey Geybels is doctoranda. Zij bestudeert de impact van de leeftijd van het doelpubliek met digitale methodes en verhaalanalyses.

Leander Duthoy

Leander Duthoy is doctorandus. Hij bestudeert de impact van de leeftijd van lezers en interviewt hiervoor mensen van verschillende leeftijden.

Wouter Haverals

Wouter Haverals stond als postdoctoraal onderzoeker een jaar lang in voor de opstart van de digitale analyses.

Michelle Anya Anjirbag

Michelle Anya Anjirbag behaalde een doctoraat aan de University of Cambridge en werkte een half jaar lang als internationaal postdoc-onderzoeker voor het CAFYR-project. Zij onderzoekt er filmbewerkingen. Eerder deed zij onderzoek naar sprookjes, folklore, en Disney.

Ook veel dank aan

alle anderen die CAFYR steunden: Lore De Greve (onderzoeksassistent), Lien Goris (onderzoeksassistent), Loren Verreyen, Olga van der Burgh, de studenten van de vakken Digitale Tekstanalyse (2018-19), Constructing Age (2019-20) en Jeugdliteratuur (2019-20), alle stagiaires (Marloes Van Damme, Sofie Verbiest, Emily Mariën, Ceylan Kuluclu, Zoë Sierens, Silke Van Beem, Jozefien Janssens, Lilith Khandakaryan, Shi En Miao, Jessica Van Tendeloo, Miet Baelen, Cédrique Caethoven, Nathan Borms, Lotte Huyge, Inge Wijns, Yaren Su Aydin, Nuray Tuhran, Mariska van den Hove, Betül Gaye Dinç, Devon Lea Arthur, Sadia Zafrin Lea, Eva Roels en alle vrijwilligers die Nederlands- en Engelstalige teksten hebben gecorrigeerd.

Steun

Ons onderzoek wordt gefinancierd met een Starting Grant van de European Research Council (ERC).

Het project loopt van 2018 tot 2024.