Wil jij meewerken aan dit onderzoek?

Je kan op verschillende manieren bijdragen.

1.

Stel je kandidaat voor het deelproject ‘de leeftijd van de lezer‘. We zoeken hiervoor mensen van alle leeftijden ouder dan 8 jaar. Mensen van verschillende leeftijden lezen een kinderboek. Ze worden daar vervolgens over geïnterviewd. Sommige deelnemers worden daarna uitgenodigd voor een gesprek over het boek met mensen van andere leeftijden.

Mail naar cafyr@uantwerpen.be met je leeftijd en contactgegevens.

2.

Je kan ons helpen bij het corrigeren van gedigitaliseerde kinderboeken in het Engels en het Nederlands. Bij het inscannen van de teksten sluipen er kleine foutjes in die jij eruit haalt. Hiervoor werk je in het programma ‘Word’.

Mail naar cafyr@uantwerpen.be met je contactgegevens. Vermeld ook de taal waarin je wil lezen (Nederlands of Engels).

3.

Ervaren lezers kunnen ons helpen bij het annoteren van kinderboeken. Hiervoor moet je beschikken over een computer en een goede internetverbinding. Ook is het nodig dat je enige handigheid hebt met het downloaden en doorsturen van bestanden. Je krijgt van ons een handleiding, een korte training en een digitaal kinderboek. Daarna ga je aan de slag. We vragen je om informatie in dat kinderboek te annoteren, bijvoorbeeld om namen van sprekers te herkennen en voornaamwoorden toe te wijzen aan de juiste personages.

Mail naar cafyr@uantwerpen.be met vermelding van de computerprogramma’s waar je mee kan werken en je contactgegevens.

Alvast dank!
We nemen zo snel mogelijk contact op.